Onze houtsoort

Nieuwe steigerhouten planken komen uit verschillende groeigebieden in Europa met als gevolg een grote diversiteit en kwaliteit in steigerhouten planken. Wij maken uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit nieuwe steigerhouten planken afkomstig van de Spar uit de beste groeigebieden welke in Finland en het uiterste Noorden van Europa liggen. De steigerhouten planken worden hier speciaal geselecteerd en teruggedroogd om goede steigerhouten meubelen te kunnen produceren. Een steigerhouten plank is erg grof en daarom worden onze steigerhouten planken stuk voor stuk geschaafd voor een betere gebruiksvriendelijkheid en zodat u geen splinters krijgt en ook niet met uw kleding blijft hangen.

Tenslotte worden alle steigerhouten planken in onze werkplaats met een speciale machine geborsteld om de zachte houtnerf te verwijderen en zodat de prachtige harde nervenstructuur zichtbaar wordt. Hierdoor krijgt elke nieuwe steigerhouten plank het karakter van oud steigerhout waarbij de zachte houtnerven door verwering zijn verdwenen. Echter is oud steigerhout niet meer leverbaar en bovendien te vochtig om meubelen van te maken en daarom kiezen wij voor deze verouderingstechniek zodat wij u een mooie doorleefde houtsoort kunnen aanbieden in combinatie met de hoogste kwaliteit van nieuw steigerhout.

Verschillende afwerkingen

1. Een Beits behandeling 


Wij geven  u de keuze uit verschillende kleuren steigerhout beitsen en tuinbeitsen.
Een beits behandeling geeft de eerste bescherming tegen vlekken. Een beitsbehandeling zorgt voor een natuurlijk uiterlijk
en heeft geen glanzend effect. U moet er wel rekening mee houden dat u bij bepaalde vlekken er direct bij moet zijn omdat vloeistoffen nog wel in het hout kunnen trekken. Indien een beits behandeling gebruikt wordt voor tuinmeubelen, kan
deze na verloop van tijd verkleuren of verweren.  Wanneer u de meubelen een onderhoudsbeurt wilt geven adviseren wij
om deze met de hand of een schuurmachine licht op te schuren. Daarna kunt u eenvoudig
met een kwast de beits aanbrengen. De meest gebruikte beitskleuren verkopen wij ook los in blikken van 1 of 2,5 liter.

2. Een Nano coating


Doormiddel van een nano coating kunnen wij elk houten product water- en vloeistof afstotend maken. Hierdoor zal het hout aanzienlijk beter worden beschermd. Omgevallen drankjes zullen door deze behandeling geen vlekken achter laten. Deze behandeling is bij uitstek geschikt voor houten producten die u buiten gebruikt. De aangroei van mos en algen wordt zeer goed geremd, waardoor de levensduur van uw product in grote mate toeneemt en deze er goed uit blijft zien.  U kunt deze behandeling combineren met een beitsbehandeling voor het aanbrengen van een kleur en voor de ultieme bescherming. Ook is deze behandeling ideaal om onbehandeld / kaal hout te beschermen. 

3. Een transparante lak (mat of eiglans)

Voor meubelen welke u uitsluitend binnenshuis gebruikt raden wij onze transparante lak behandeling aan. Deze zorgt voor langdurige becherming en is slijt- en krasvast. Uitermate geschikt voor bescherming van houten tafelbladen. Omgevallen drankjes en etensresten zullen door de lakbehandeling geen vlekken achter laten.

4. Naturel / kaal

Indien u de kleur van onbehandeld hout mooi vindt of als u het product liever zelf een bepaalde kleur of behandeling geeft, kunnen wij het product ook onbehandeld / kaal leveren zodat u zelf direct met het meubel aan de slag kunt.