De houtsoort

FinnPine, hoogwaardige planken van de Finse Spar. Alle planken zijn afkomstig uit de beste groeigebieden in Finland en worden teruggedroogd, rondom geschaafd en vervolgens geborsteld. Het resultaat is een perfecte en sfeervolle plank, welke uitermate is geschikt om houten meubelen van te produceren.

Houd er rekening mee dat steigerhouten meubelen onderhevig zijn aan het klimaat en hierdoor kunnen uitzetten, krimpen en dat er langsscheuren kunnen ontstaan bij zowel binnen als buiten gebruik. Langsscheuren zijn niet te voorkomen en kunnen geen kwaad, echter geven deze uw meubel een doorleefde sfeervolle uitstraling.

Verschillende afwerkingen

1. Een beitsbehandeling 


Janhout.nl geeft  u de keuze uit verschillende kleuren steigerhout beitsen en tuinbeitsen. 
Een beitsbehandeling geeft de eerste bescherming tegen vlekken. Een beits behandeling zorgt voor een natuurlijk uiterlijk en heeft geen glanzend effect. U moet er wel rekening mee houden dat u bij bepaalde vlekken er direct bij moet zijn omdat vloeistoffen nog wel in het hout kunnen trekken. Een beitsbehandeling zal na verloop van tijd verkleuren of verweren.  Wanneer u de meubelen een onderhoudsbeurt wilt geven adviseren wij om deze met de hand of een schuurmachine licht op te schuren. Vervolgens kunt u eenvoudig met een kwast een nieuwe beitsbehandeling aanbrengen. De onderstaande beitskleuren zijn ook in blikken leverbaar van 1 of 2,5 liter.
Houd er rekening mee dat de kleurweergave per beeldscherm kan verschillen. De zwarte blackwash beits is dekkend, de overige kleuren zijn transparant waardoor de houtnerf nog zichtbaar is.

2. Een nano coating

Doormiddel van een nano coating kunnen wij elk houten product water- en vloeistof afstotend maken. Hierdoor zal het hout aanzienlijk beter worden beschermd. Omgevallen drankjes zullen door de nano  impregneerbehandeling geen vlekken achter laten. Deze behandeling is bij uitstek geschikt voor houten producten die u buiten gebruikt. De aangroei van mos en algen wordt zeer goed geremd, waardoor de levensduur van uw steigerhouten meubel toeneemt en deze er goed uit blijft zien. U kunt deze behandeling combineren met een beitsbehandeling voor de ultieme bescherming. Ook is deze behandeling ideaal om onbehandeld en kaal hout te beschermen.

3. Een transparante Glitsa lak

Voor meubelen welke u uitsluitend binnenshuis gebruikt raden wij onze transparante lakbehandeling aan. De lakbehandeling zorgt voor een langdurige becherming en is slijt- en krasvast en is zowel in een matte als een eiglans versie leverbaar. Uitermate geschikt voor bescherming van houten tafelbladen. Het houten oppervlak is beter afneembaar en omgevallen drankjes en etensresten zullen door de lakbehandeling geen vlekken achter laten.Deze behandeling is perfect geschikt in combinatie met een beitsbehandeling.

Afbeeldingsresultaat voor glitsa


4. Naturel / kaal

De meubelen zijn ook zonder beitsbehandeling, nano coating en lakbehandeling leverbaar. Het kale hout is wel geschuurd en geborsteld zodat u een mooi splintervrij meubel krijgt. Wij bieden tevens verschillende kleuren en merken beits in 2,5 Liter en 1 Liter blikken aan, zodat u zelf direct aan de slag kunt. Ook de nano coating is leverbaar in handige 500ml spuitflessen.